Hívjon minket: 06-70-423-4883

Munkahelyi elsősegélynyújtás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EGÉSZSÉGÜGYI KÉPESÍTÉSEK (MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS)

Munkahelyi elsősegélynyújtás oktatását vállaljuk a cég telephelyén, figyelembe véve a cégnél leggyakrabban előforduló sérüléseket, megbetegedéseket.

1. óra Elmélet

Az elsősegélynyújtás fogalma, jelentősége, helye a betegellátásban. Az elsősegélynyújtás láncolata, a segélynyújtó feladatai üzemi balesetek során. Sürgősségi helyzetek felismerése, a veszélyes helyszín biztosítása, a biztonság megteremtése. Jellemző üzemi baleseti helyzetek. Betegvizsgálat a segélynyújtói gyakorlatban. A segélyhívás szabályai, szempontjai, jelentősége. Az alapvető beavatkozások, beteg elhelyezési módok.
Kimentés veszélyt mutató helyszínről egyedül, társakkal.
1 óra gyakorlat
Kimentés, betegmozgatás. Vizsgálat.

2. óra Elmélet

Az alapvető életműködések szerepe, felépítése, a leggyakoribb életet veszélyeztető okok. Alapvető életműködések vizsgálata. Az alapszintű felnőtt újraélesztés folyamata.
Az eszméletlenség jelei, jellemző okai. Szabad légútbiztosítás módjai eszméletlen személy számára.
1 óra gyakorlat
Újraélesztés eszköz nélkül. Stabil oldalfektetés.

3. óra Elmélet

Elsősegélynyújtás különleges helyzetekben. Áramütés, fulladás, mérgezés, ájulás. Segélynyújtási szempontok infarktus gyanújában, allergiás rohamban, agyi történésben. Segélynyújtói magatartás több bajbajutott esetén.

4. óra Elmélet

Sérülési formák jellemzői; rázódás, zúzódás, rándulás, ficam, törés, sebzések. A sérültek ellátásának általános elvei. A vérvesztés veszélyei, a vérzések formái, a vérzéscsillapítás módjai. A sebellátás lépései.
Az égési sérülés és elsősegélye.
2 óra gyakorlat
Vérzéscsillapítás. Kötözések. Légútbiztosítás sérült számára.

...